A Gerecse 20 útvonala

A rajtot követően északi irányban indulva átkelünk a gyalogátkelő helyen, majd utána balra (nyugat) fordulva végigsétálunk Tatabánya központján a Piros o jelzést követve. Az autópálya alatt áthaladva, az erdős területre beérve hamarosan megérkezünk a János forrás mellett található 1. számú ellenőrző állomásra.

Tovább haladva a Piros O jelzésen hamarosan balra térünk a Piros+ majd a Piros sávjelzésre. Hosszú emelkedő végén érkezünk meg a Halyagos tetejére, ahol a jelzések és a túra útvonalak is elágaznak.

A 20 kilométeres túra útvonala itt egyenesen megy tovább az eddig is használt Piros sávjelzésen. A meredekebb emelkedők után egy kellemesen lejtő úton érkezünk meg Vértestolna határába, ahol a Piros + jelzés találkozásánál van a 2. számú ellenőrző állomás. Itt jobbra fordulva a falu szélét követve rátérünk a Kék O jelzésre, amin jobbra fordulva, hatalmas mezőkön átgyalogolva majd a Sárga O, Sárga sávjelzésekbe torkolva a Kisréti vadászház romjai után az elágazásban találjuk a 3. számú ellenőrző állomást.(innen együtt halad az utunk a 10km-es táv útvonalával)

Itt a Piros+ jelzésre térünk, amit hamarosan a Piros sávjelzésre váltunk. Ezen haladva aztán hegy enyhe emelkedő után megérkezünk a Turul szobor talpazata melletti
4. számú ellenőrző ponthoz. Ha kigyönyörködtük magunkat a panorámában, akkor a Piros sávjelzést követve egy szerpentines lépcsősoron át ereszkedünk le Tatabányára, ahol továbbra is a Piros sáv jelzést követve hamarosan becsatlakozunk a Piros O- be. Ezzel balra fordulva, a már reggelről ismert útvonalon besétálunk a pár száz méterre található célba.

 

Az IVV / Nemzetközi Népsport Szövetség / útvonal jelzés ajánlatának megfelelően a Gerecse 20 teljes útvonalán egységes KÉK PONT jelzés segíti a természetjárókat!

TÁMOGATÓINK