A Gerecse 10 útvonala

A rajtot követően északi irányban indulva átkelünk a gyalogátkelő helyen, majd utána balra (nyugat) fordulva végigsétálunk Tatabánya központján a Piros o jelzést követve. Az autópálya alatt áthaladva, az erdős területre beérve hamarosan megérkezünk a János forrás mellett található 1. számú ellenőrző állomásra.

Tovább haladva a Piros O jelzésen hamarosan balra térünk a Piros+ majd a Piros sávjelzésre. Hosszú emelkedő végén érkezünk meg a Halyagos tetejére, ahol a jelzések és a túra útvonalak is elágaznak.

A 10 kilométeres túra itt jobbra fordul a Sárga sávjelzésen, majd egy széles, lejtős szekérúton leérkezik a Kisréti Vadászház romjai előtti elágazásba, ahol a 2. számú ellenőrző állomást találjuk.(innen együtt halad az utunk a 20km-es táv útvonalával)

 Itt a Piros+ jelzésre térünk, amit hamarosan a Piros sávjelzésre váltunk. Ezen haladva aztán hegy enyhe emelkedő után megérkezünk a Turul szobor talpazata melletti
3. számú ellenőrző ponthoz. Ha kigyönyörködtük magunkat a panorámában, akkor a Piros sávjelzést követve egy szerpentines lépcsősoron át ereszkedünk le Tatabányára, ahol továbbra is a Piros sávjelzést követve hamarosan becsatlakozunk a Piros O- be. Ezzel balra fordulva, a már reggelről ismert útvonalon besétálunk a pár száz méterre található célba.

 

Az IVV / Nemzetközi Népsport Szövetség / útvonal jelzés ajánlatának megfelelően a Gerecse 10 teljes útvonalán egységesen ZÖLD PONT jelzés segíti a természetjárókat!

TÁMOGATÓINK