HAZÁNK EGYIK LEGNÉPSZERŰBB TÚRÁJA!

A Gerecse viszonylag alacsony hegycsoportja - a legmagasabb pont 633 méter - a hazai középhegységek közül méltatlanul kissé mellőzött kirándulóhely.
Pedig van itt látnivaló bőven.

 Az egykori „kormány-vadászterületen” ma is nagykiterjedésű zavartalan erdőségeket, megannyi természeti és kulturális látnivalót találunk. Számos növény és állatritkaság, gyönyörű fekvésű falvak, és az évszázadok óta, a magyarsággal itt együtt élő szlovák és német nemzetiségek pedig pezsgő kulturális élete tölti meg a területet.

A Gerecse megismerésére és felfedezésére legjobb alkalomként kínálkozik a már 31 éve rendszeresen megrendezésre kerülő Gerecse 50 teljesítménytúra. Eddig több min 50 ezer ember túrázta végig a teljes útvonalat, és akkor még nem is beszéltünk a rövidebb táv (10 és 20 kilométer) sikeres teljesítőiről. Ez nem lehet véletlen, úgy gondoljuk, a számok önmagukért beszélnek.

A túra méltán vált hazánk egyik legnépszerűbb teljesítménytúrájává. Az esemény útvonala Tatabányáról indulva érinti Tardost, Pusztamarótot, Héreget, Vértestolnát, miközben végig halad a Gerecse legszebb tájain, majd visszatér Tatabányára.

Vannak, akik azért jönnek el, mert kihívásként fogják fel a rendezvényt.  Vannak, akik csak egy jó túrára vágynak baráti társaságban, és vannak olyanok is, akik most először szeretnék magukat a természetben próbára tenni. A célok mindig különbözőek. De egy azonban bizonyosra vehető, hogy aki részt vesz, az biztosan jól fogja magát érezni…
 

Gyere el Te is!

Ismerd meg a Gerecsét, ismerd meg a természetet, ismerd meg jobban önmagad…

 

TÁMOGATÓINK