2013.04.12.

Újrafestett jelzések a Gerecse túrák útvonalán

Újrafestették a pöttyös útjelzéseket a Gerecsében: eltévedni biztos nem fogtok!

A KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség szakosztályai vállalták három évre, hogy védnökként évről-évre karban tartják a turista jelzéseket. Csapatokban végzik a munkát úgy, hogy a megyei szövetség biztosít számukra festéket, ecsetet, kesztyűt, metszőollót, ágvágót. Most mindenki a Gerecse 10/20/50 útvonalára fókuszál, de már a XX.GYOT 10-20-30 útvonalainak is megkezdődtek a felújításai.

A Gerecse 10 km-e 20 km-e és 50 km-e csak úgy lehet biztonságos, ha látótávolságban vannak a jelzések. Sokan, akik túlzásnak tartják  a jelzések mennyiségét  úgy véli: a Gerecse túra már a "Pöttyös erdő" túrája. S néhol bizony 3 vagy 4 vagy akár 5 jelzés illetve pötty is látható egy  fán. De a több jobb, mintha nincs jelzés. Így eltévedni biztosan nem fogtok.És akkor a jelek

A Gerecse 10-en túrázók a zöld pötty jelzésen, a Gerecse 20 km-en a kék pöttyön, a Gerecse 50 résztvevői a fehér pötty jelzésen körforgalom miatt végig túrázva jutnak el a Rajt-ból a Célba!

Horváth Zoltán főrendező több mint három évtizedes "szokása" hogy végig járja, festi az 50 km-t - most már természetesen szakaszokban. Idén feleségével öt napon át járták az erdőt. A fehér pontot festették fel, hogy minden biztonságos túra követelménynek megfeleljen a jelzés rendszer.

A Vértes Volán, a Vértesi Erőmű, a Vulkán, a Zöld Sziget Kör céja az, hogy a "Pöttyös Erdőben" senki ne tévedjen el, a zöld, kék, fehér pontok nyújtsanak biztonságot és ezáltal örömet a túrázóknak.
 

TÁMOGATÓINK