GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mettől meddig lehet rajtolni? Hogy találom meg a rajtot?
Reggel 6.00-8.00-ig az 50 és 30 kilométeren, és 9.00- 11.00-ig a 20 és 10 kilométeren. A rajt és egyben a cél helyszíne Tatabánya, Jubileumi Park.

Tatabánya vasútállomástól és autóbusz pályaudvartól a vasúti sinek mellett, kelet felé, Budapest irányában körülbelül 600 méterre.

GPS Koordináták:északi szélesség /lat: 47° 34' 45" N, keleti hosszúség /lng:18° 23' 57.4" E

Kell orvosi igazolás a Gerecse túrákon való induláshoz?
Nem kell, de mindenki a saját felelősségére indul.

Van szállás a résztvevők számára?
Alapvetően egyik táv nevezési díja sem foglal szállást magában, és a rendezőség nem sem intéz szállást központilag. Azonban, szállás kapcsán információk az alábbi telefonszámokon kérhetők: 34/311-151, 34/316-610.

Teljesítménytúra vagy futóverseny a rendezvény?
A Gerecse túrák alapvetően teljesítménytúrák, így a résztvevőknek, meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül gyalog kell végighaladniuk, aminek a végén egyenlő elbírálásban (díjazásban) részesülnek.

Hogyan fog történni az útvonal teljesítésének ellenőrzése / az időmérés?
A túrákon a hagyományos, bélyegzős ellenőrzőpontokon való áthaladást fogjuk ellenőrizni. Rajt időt és Cél időt rögzítünk, ami alapján generálódik a teljesítési idő.

Ha elfáradok, lehet-e a távok között átnevezni?
Nem, mert az első ellenőrző állomás után három irányban válnak szét a távok útvonalai, és utána már nem lehet az egyikről a másikba átcsatlakozni. Tehát a három különböző útvonalon haladnak a túrázók!

Lehet-e rajtidőn kívül indulni?
Rajtidőn kívül indulni nem lehetséges! A rendezőség azonban fenn tartja a jogot egyes esetekben, hogy engedélyezze a pár perces rajtidőn kívüli indulást.

Milyen szolgáltatásokra lehet számítani útközben?
Korlátlan vízvételi lehetőség van Tardoson, Héregen, két helyen pedig a készlet erejéig büfé árusítás található. Több helyen van még víz, gyümölcs, és egyéb „apróság” grátiszban, Vértestolnánál szódavíz, zsíros kenyér szintén grátisz./Saját pohárról,kulacsról lehetőleg mindenki maga gondoskodjon!/

Lehet-e valahol az útvonalon depózni?
A tatabányai rajt-célban lesz lehetőség a saját holmik  elhelyezésére. Az útvonalra viszont a rendezőség sehová sem szállít ki egyéni csomagokat.

Hol és mit lehet venni útközben? Van élelmiszerbolt?
Tardoson élelmiszer bolt, vendéglő. Héregen helyi, büfés árusítás, Bánya hegyen és a Panoráma úton (a Turul madárnál) települt büfés a készlet erejéig áll a rendelkezésre.

Hol vannak vízvételi helyek?
Tardos és Héreg községben, illetve tervezve van még 3 vagy 4 lajtos kocsi  beállítása az útvonal különböző helyein./Saját pohárról, kulacsról érdemes mindenkinek gondoskodnia!/

Mennyire veszik komolyan a szintidőt?
Komolyan veszik a rendezők, de fenntartják a jogot az egyéni elbírálásra, objektív körülmények esetén!

Miért probléma, ha levágom vagy átvágom valahol a jelzett turista utat?
A rendezők szerint az teljesíti a Gerecse túrát, aki az előírt útvonalon halad végig és az előírt távot teszi meg. De nemcsak erről van szó. Egy természetbarát jól teszi, ha a jelzett utakat, szerpentin utakat soha, sehol nem vágja le, mivel az eróziót okozhat. Jó időben a probléma nem feltűnő, de aki sáros vagy jeges úton túrázik arra később, annak az eredeti ösvény járhatatlan vagy balesetveszélyes lehet a rövidítők okozta eróziótól. A kiemelt természetvédelmi területeken (mint a Gerecse is) a védett növényvilágban is kárt okozhat az útról való letérés!

Lehet-e a Gerecse túrák útvonalán Kéktúrázni?
Igen lehet, a rajtban árusítunk Kéktúra füzeteket. Az 50 kilométeres túra több pecsételő helyet is érint, ez által be lehet kapcsolódni, vagy bővíteni lehet a Kéktúra mozgalomba való részvételt. Az érintett ellenőrző pontokon OKT bélyegzők is lesznek!/Gerecse-üdülő, Pusztamarót, Bánya-hegy, Koldusszállás/

Szemét vagy hulladéklerakó helyek vannak-e az útvonalon?
Igen, minden ellenőrző állomáson a Vértesi Erdő Zrt műanyag zsákokat helyez ki, továbbá tervez kidolgozni egy programot, mely szerint  az első 1000-vagy 2000 olyan túrázó, aki a célba behoz az útvonalon begyűjtött valamilyen eldobott hulladékot, az ajándékot kap!

 GYERE ÉS NEVEZZ MOST!
TÁMOGATÓINK